![](images/g1.jpg)
![](images/g2.jpg)
![](images/g16.jpg)
![](images/g10.jpg)
![](images/g4.jpg)
![](images/g3.jpg)
![](images/g21.jpg)
![](images/g22.jpg)
![](images/g23.jpg)
![](images/g26.jpg)
![](images/g24.jpg)
![](images/g25.jpg)
![](images/g19.jpg)
![](images/g18.jpg)
![](images/g20.jpg)
![](images/search.jpg)
|
A palackos víz könnyen romló élelmiszer |
Igyunk inkább csapvizet! 2013-08-18 10:20:32 Kiss Miklós
Sajnos nagy melegben a víz is könnyen romlik, ezért kánikulában a csapokból folyó vizet ajánljuk fogyasztásra. Magyarországon a csapvíz a legjobban ellenőrzött, bevizsgált élelmiszer. Az ország területén - egy-két apró települést kivéve -, a csapvíz tiszta, egészséges, melyek 95%-át a földfelszín alól, gyakran több száz méter mélyről termelnek ki. A Bakonyban, az Északi középhegységben, Nyugat-Dunántúlon a csapokból többségében karsztvíz folyik. Ezeknek ásványi anyag tartalma magasabb, mint az üzletekben kapható ásványvíznek nevezett palackozott folyadékok többsége.
Fővárosunk ivóvize a Szentendrei-sziget és a Csepel-sziget csápos kútjaiból kerül a csapokba. A budapesti ivóvíz minőségben felveszi a versenyt bármelyik európai várossal, Berlinnel, Londonnal, Rómával, Párizzsal. A hazai vízvizsgáló laboratóriumokban 100 mutatót tekintve folyamatosan ellenőrzik a vezetékeken érkező csapvíz minőségét. A palackos vizekről ugyanez nem minden esetben mondható el, főleg ha már az üzletekben vannak.
|
|
|
2013-08-18 10:20:32·
|
|
![](images/mainap.jpg)
![Facebook](images/facebook.jpg)
![Hírek](images/hirek.jpg)
![](images/partnereink.jpg)
![](images/idojaras.jpg)
|